Boracay-Filippinerna

Halloj i stugan! 

Just nu sitter jag på ett homestay i Hoi An och har precis smällt i mig massa god frukt för i princip inga pengar alls. Sjukt värt, varför har jag bara stoppat i mig onyttigheter denna resa? Det visar sig vill jag meddela..

Slänger iaf ihop ett inlägg om Filippinerna nu när jag har tid och bra internet! 

Resan började i Bali, sa hejdå till resterande människor där och tog våra väskor och satte av mot flygplatsen. Där mötte vi upp ett gäng killar från Skåne vi träffat på en del under resan, hängde med dom en del i Koh Tao, träffades på PhiPhi och även i Bali! Så det var skoj! Vi slog följe och hamnade efter två mellanlandningar i Manila klockan ett på natten där ingen av oss bokat biljett från för att åka vidare till Kalibo. Så alla sju vandrade en väldigt farlig väg till ett litet skjul där vi skulle boka biljetter. Efter två timmars häng där och diskussion om det var värt att betala 100kr extra för att slippa vänta på nästa flyg i 15 timmar (vilket det såklart var) bokade vi och slog läger på Manilas flygplats vilken var den minsta och mest omoderna flygplats jag sett. Och där sov vi (typ) från tre till tio på morgonen då nästa flyg gick. Mys. 
Världens roligaste flygresa, världens sömnigaste bussresa, världens kortaste båtresa, världens lökigaste tricycleresa och världens jobbigaste leta-hotell-med-14kg-bagage-på-ryggenresa senare hamnade vi på några helt okej ställen mittemot varandra! 
Killarna längst nere med härlig uteplats och vi högst uppe vid personalen i världens minsta rum. Ni kan ju tänka er vart vi hängde. 
Biljettbokning

Vårt lilla läger

Dagarna i Boracay spenderades mycket på stranden, vilken är en av världens finaste så klaga känns ju onödigt, men vart lite uttråkad ändå. Det vart mycket solande, badande, promenadande på stranden och i stan, lite shopping, lite frisbee och häng på ballen (uteplatsen), och såklart fest på kvällarna!
Hittade en katt som var helt kladdig i ansiktet som vi försökte mata. Dock försvann den efter två dagar, tror tyvärr den dog 😭

Häng på ballen



En av dagarna åkte jag och Pernilla till Ariels Point för Cliffjumping, kajak, buffé, skönt häng och dagsfylla. Väldigt rolig dag, och jag hoppade från hela 15 meter! 
Kom tillbaka klockan fem, dyngrak och däckade efter lite häng på ballen. Pernilla väckte mig halv tio för utgång.
Ariels point

Gratis öl

Nyktra

En annan dag tog vi en dyktur vid ett vrak på 30,4 meters djup! Det får vi egentligen inte göra men det var sjukt kul! Vi simmade t.om. In i vraket (vilket vi inte heller får göra) och det var bland det coolaste jag gjort. Bästa dyket hittils no doubt! 


Sista heldagen vart jag så rastlös så jag hyrde moppe med chaufför för att åka till Batcave, vilket vi såklart inte gjorde. Han tog mig till nån annan pytteliten grotta, en strand och så vandrade vi inte i skogen där man kunde se massa fladdermöss. Enligt honom var stora grottan stängd men det tvivlar jag på. Fick inte ens stanna på stranden länge för då skulle det kosta extra, haha! Men det var kul att åka moppe runt och se lite ändå! 
På kvällen den dagen åkte jag och Pernilla till Spider House som vi blivit rekommenderade att se solnedgången vid, vilket var riktigt fint! Åkte efter några öl tillbaka för att sedan våldgästa ballen igen (som inte ens var killarnas längre då de bytt hotell, men vi fick sitta där ändå eftersom vakterna tyckte om oss) och gick sedan ut, träffade killarna och hade en riktigt rolig kväll! 
Avslutade med att åka till en Viewpoint för att se soluppgången som även den var riktigt fin! 
Min chaufför

Solnedgång 

Soluppgång

Dagen efter gick vi runt på stan, gick på marknad med massa fisk (dat smell tho) och sa hejdå till pojkarna för att sedan åka vidare mot Vietnam där vi är nu! 

En riktig semestervecka kan man säga! Nu känns det som att resterande månaden av resan kommer vara lite mindre strand och mer kulturellt. Dock är det inte säsong så får se hur mycket man kan göra och hur mycket folk det är här. 

En kväll mötte vi upp Jenny från Bali och åt middag på Hobbit House samt hängde på stranden och kollade när locals byggde sandslott.

Alexander, Pernilla och jag under en av festkvällarna

Bara massa fina solnedgångar 

Hade! 

Bali

Halloj! 

Nu är det dags för ett Bali-inlägg tyckte jag, även om det tar emot. Det kan bli långt och det kan bli känslosamt för jag älskade verkligen Bali och vi var där i drygt två veckor så det finns en del, men ska försöka korta ner det! 

Vi anlände från Simgapore till Bali en lördagkväll, och redan då började allt bara bli dåligt, så min första tanke var bara att Bali var bajs. Det var strul med visum, pengar, taxi osv. Men det löste sig tillslut som tur var. Kom till hotellet i Kuta pch hoppades på rum, en kompis till Pernilla hade tipsat oss om hotellet så det var inte bokat eller nåt, meeeeen rum fanns det och sicken tur att det gjorde det! Världens bästa hotell med världens bästa människor. Tanken var att vi skulle börja där i fyra dagar, men förlängde hela tiden och stannade åtta dagar! Under de dagarna surfade vi två gånger, vilket gick superbra första dagen och superdåligt andra. Haha! Vi trodde vi var proffs efter en lektion så vi körde på! Vi tog en dagstripp till Ubud med ett gäng killar från hotellet för att kolla risfälten och monkeyforest, fyfan vad läskigt det var! Gick runt och gömde mig bakom killarna för skydd och blev ändå biten... Men det var kul! 
Världens fräschaste pool

Nytatuerad, så glad att jag gjorde den på foten så jag inte ens kunde bada litegrann

Älskade Skygarden med gänget

Risfälten

Surfing 

Sen åkte vi en dag till en annan strand som skulle vara fin, men tyvärr kom vi aldrig dit utan hamnade helt fel på nån off strand där det verkligen var öde. Inte en enda människa! Satt där ett tag, skulle käka på restaurangen men ingen i personalen förstod engelska så det slutade med att alla fick in mat olika, drickan kom efter, jag fick en grillad banan istället för pasta samt att en kille inte fick mat alls. Så vi två vart utan mat, ingen orkade ens tjafsa utan vi ville bara därifrån. Men vi skrattade åt det i efterhand! 
I jakt på människor

Sedan har det varit mycket häng på Skygardens buffé med gratis öl, mycket Tunjung-häng (hotellet) och på kvällarna hade vi vår lilla fest-rutt som alla hängde med på (skygarden, Tunjung, Alleycats, greenbox, eikon och sist poolparty på Tunjung!) Mycket fest vart det, men sånt är kul! Två kvällar av åtta tog vi det lugnt. Det var verkligen som en stor familj och jag trivdes så himla bra! 
Familjen på Alleycats

Oklar bild men det är här man hänger mina vänner. Många timmar i dessa stolar 

Vi åkte även till Gili Trawangan som ligger en båtresa bort och var där i fyra nätter. Under de dagarna hängde vi med några tjejer vi träffat i Singapore och hyrde cyklar, åt på foodmarket (en av resans godaste matställen), dök, hängde på stranden (stranden i Kuta var en sophög så denna var bra för oss) och åkte en dag till Lombok för att vandra till två vattenfall varav det ena var huuur fint som helst! Plus att vi var där innan alla andra så det var helt öde! Påväg tillbaka skulle vi till monkeyforest men det ösregnade så vi åkte runt i bilen istället och lyssnade på musik. Vi hade riktigt tur med vädret annars för det var sol hela tiden på Gili, vilket det inte varit bara dagarna innan vi kom! Synd bara att jag och Pernilla tatuerade oss i Kuta så fick ta det lugnt med badandet... 
Utebio första kvällen på Gili

Cykeltur runt ön

Gungade lite (notera plastpåsen på foten för att inte blöta ner tatueringen. Fungerade ej.) 

Bra häng 

På kvällarna var vi ute där med,mycket  Beerpong, svett och irish-fest på St. Patricks Day. Där var vi både med våra Singapore-kompisar, kanadensare och två härliga engelsmän från vårt hostel. Riktigt härliga killar! Men utelivet i Kuta var dock 100 gånger bättre än Gili. 
<33

St. Patricks Day

Vattenfallet

Tog mig mod och klättrade upp!
Foodmarket

Efter Gili åkte vi tillbaka till Kuta och Tunjung och fick ett varmt välkomnande (<333) av de som var kvar. Så tråkigt när hälften checkat ut. Tanken var att vi skulle vara där en natt för att åka till Filippinerna innan Silent Day (en tradition på Bali där man inte får vara ute på hela dagen eller vara högljudd) men flygbiljetterna var så sjukt dyra så vi stannade istället fyra nätter till! 

Första kvällen efter vi kom tillbaka var sista kvällen för två av mina favoriter på hotellet innan de skulle vidare, så då vart det fest igen! Och vilken fest också, tyvärr var vårt älskade Alleycats stängt så vi gjorde det bästa av situationen och hade en bra kväll! Förutom att jag började gråta som ett barn flera gånger under kvällen vid tanken på att killarna skulle dra... Haha! Det finns ingen bild på mig där jag inte är helt rödgråten! 
Haha alltså åh

Dagarna efter det vart det mer fest, denna gång på skygarden med gratis öl i sex timmar innan allt stängde för Silent Day. Där satt vi, åtta svenskar, fem britter och en holländare och drack litervis med öl och spelade kort. 
Detta var inte ens hälften av ölen..


På Silent day kom vi upp runt elva (alltid precis innan frukosten stänger) och vilka sitter då där? Jo, våra kära Fredrika och Anneli som vi hängt med både i Thailand, KL och Singapore! Gissa om vi blev överraskade! Och dom likaså, för de hade ingen aning om att det var samma hotell som vi och ingen aning om att det var Silent Day, så deras första dag på Bali spenderades vid hotellets pool eller spelandes kort med oss! Seg dag men det var helt okej. Lite panikkänslor bara när man inte FÅR gå ut... Kvällen spenderades i sängen framför en film vilket ändå behövdes efter all fest. 

Sista dagen i Bali åkte vi fyra tjejer till Uluwatu i jakt på en bättre strand, vilket vi fick! Och på kvällen vart det sista buffén och sedan utgång med resten av familjen på hotellet. 

Tränade för första gången på resan (och träningsvärken på den....) 

Sista buffén <3

SOM jag kommer sakna det stället och framförallt människorna. Lite tur i oturen så var vi de näst sista från gänget att lämna så det var inte lika jobbigt. Sen sa vi även hejdå för sista till Fredrika och Anneli som vi spenderat mycket tid med på denna resa. Efter Thailand och KL sa vi hejdå men möttes ändå upp i både Singapore och Bali efter det, men nu skulle dom hem efter Bali så byebye.. 

Gud så långt inlägg, men det var ju det jag sa. :) 

Hade 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus