Middag

Halloj!

Jag börjar direkt.

Igår efter korta skoldagen mötte jag upp Jonna och fikade med henne och Rebecka :) sen strosade jag och Rebecka runt i stan och gjorde inte mycket, åt middag och gick sedan på One Direction filmen. Den var så bra! Jag satt typ med rysningar och var tvungen att slå till Rebecka ibland för att vakna till verkligheten. Resten av biosalongen var dock otroligt jobbiga, skrek och höll på. Usch. Ungar.
Fick sällis hem med Julia och Philippa som vi träffade i biosalongen innan filmen! Skönt :)

Idag har jag kollat på film pga vädret, Jonna kom förbi en snabbis också så jag har tagit det väldigt lugnt!
Ikväll ska jag iväg på middag hos kompisar till familjen medan resten av mina vänner är ute, på Axwell eller Popaganda. Skulle vart kul men vad gör man när man är 17 och måste spara pengar!

Fyller föresten 18 den 18e som är om 18 dagar! Sånt händer aldrig igen.


Veckan

Oj så veckan springer iväg!

Minns inte ens vad jag gjort så länge sen det var. Fyra dagar. Usch vad jobbigt, börjar bli senil.

I måndags var jag väl i skolan, nu börjar liksom allt komma igång på riktigt! Har fått nytt schema också, senare morgnar vilket känns bra!

I tisdags efter skolan åkte jag och postade visum-ansökningar för Afrika, spännande! Åkte sen hem till Jonna en snabbis och sedan hem för att se MTV VMA. Alltså min Gud vad Miley Cyrus gör bort sig gång på gång. Pinsamt. Står och "twerkar" (som bara är shake) mot Robin Thicke, ut med tungan ca 99% av tiden och försöker bli av med Hannah Montana imagen genom att agera sexobjekt. Men den gubben går inte! Det är Best of Both Worlds all the way.

Iaf, igår gymmade jag efter en riktig weed-rökar-dag med Rebecka i skolan, delade ut papper i alla brevlådor för att hjälpa syrran och hennes lag och Idol såklart.

Idag slutade vi tidigt som ca alla andra dagar denna vecka pga ny termin, så jag, Sara, Rebecka och Jonna hängde i stan, provade baddräkter osv. Vanlig eftermiddag. Man ser förjävlig ut i baddräkter, iaf såna här sportiga. Helt ärligt, det ser inte bra ut på mig. Men det måste nog tyvärr införskaffas till Afrika.

Nu ligger batteriet på dödsbädden, jag har min 5:2 dag så är döhungrig så vill endast sova och vakna upp så jag får äta. Imorgon börjar jag tolv med nya schemat så det är skönt!

Sov gott!


Sovmorgon

Halloj!

Idag är det veckans enda sovmorgon, och jag vaknar upp till ett sms där det står att sovmorgonen blir ännu längre! Skönt! Jag kan dock inte somna om så nu kör vi!

I fredags var det väldigt kort dag, vi råkade skolka från sista lektionen, hade ingen aaaaning om att vi skulle ha lektion.
Åkte hem till Jonna direkt efter skolan, åkte till Grönan med Rebecka på kvällen för lite Magnus uggla (hamnade ÄNTLIGEN bakom två dvärgar) och kollade Grönans fyrverkerier för att fira deras 130årsdag. Trevligt trevligt.

I lördags far jag runt lite överallt kändes det som. Först fotbollsmatch, Jonna, salemsdagen, hem, salemsdagen, berga-pappa-målgång-i-ett-lopp (han kom trea, wiho), salemsdagen och sist Jonna. Fram och tillbaka ca hela dagen. Slutade som sagt med middag hos Jonna, sedan kom Julia över för lite snack och snacks.

Igår var jag också lite överallt. Återvinningen, Tumba, Ikea, Liljeholmen, gamla stan för att kolla VM i triathlon (var även med på tv ska ni veta), Liljeholmen, hem, ut och träffa Jonna, hem.

Haha, riktiga partyställen jag varit på i helgen! Men det är skönt, haft en bra helg.

Pusss


Skola

Halloj!

Nu ba kör vi en direkt sammanfattning av veckan.

I måndags hängde jag med Jonna hela dagen, satt på fiket, gick till skönviksparken, var hos mig osv. På kvällen badade (iaf jag) och så satt vi på bryggan några timmar och pratade och åt!

I tisdags var det sista heldagen på sommarlovet. Låg i hängmattan och myste, solade, badade, åt pannkakor hos mormor och gick en promenad på kvällen.

Igår började jag dagen med att äta lunch på Fridays med Rebecka, Linn och Sara! Jättemysigt och bra sätt att avsluta sommarlovet på. Började skolan vid halv tre, vi kom dock sent. Bra början ni vet men vad gör man?
Efter skolan gick jag och Rebecka och satte oss i Rålis en kortis, sen åkte jag direkt till min chef för middag, planering av höstens gymnastik och lite sånt.
På kvällen träffade jag Jonna för att byta lite kläder, det slutade dock med att vi satt i en busskur i två timmar med två ämnen i fokus.
Pappa ringde hem mig vid elva och var hemma vid halv tolv.

Idag har jag varit i skolan. Det känns så konstigt att skriva det, herregud. Det är ju bara lite segstart i början så vi har snackat studieteknik och börjat planera student och lite sånt som hör till trean!
Satt på Fridays med brudisarna efter skolan och pratade. 18-åringarna drack drinkar medan jag och Rebecka satt och såg på med iste. (Jag, duktig som jag är, drack ingenting då jag kör min 5:2 idag.)

Ikväll ska jag nog träffa Jonna tror jag!

Men sen då, hur är det att gå trean?
Det första jag sa när jag gick in genom skolportarna var: "alltsååå jag pallar inte det här!"
Vart på superdåligt humör efter gårdagen pga massa olika anledningar som rör skolan och min undervisning.
Vissa kurser som jag valt kan jag inte få och det känns verkligen jättetrist.
Så nej jag är inte direkt taggad. Men får hoppas att det blir bättre snart!


Hänger

Halloj!
Ligger just nu i hängmattan och har precis lyssnat klart på Michaela och Dashas podcast! Ska snart till mormor så har fördrivit tiden med såna här frågor (igen). Vet inte varför men tycker det är sjukt kul att svara på sånt här. Mest till mig själv om fem år så jag kan läsa mina tankar om livet då.

Det bästa som hänt i år?
Det kanske kommer.. ;) men hittills så var Rhodos JÄVLIGT bra. Sen typ hela våren/början av sommaren var väldigt rolig.

Tre senaste sms:
Alltså utgående?
Till Omida: Grattis Omida på födelsedagen! Puss och kram 🎉❤
Till Ebba: GRATTIS Ebbzoor på stora dagen! Puss 😘🎉❤
Till Alva: Grattis på födelse dagen Alva! Hoppas du får en jätte bra dag 😁🎉❤
Haha tre av mina vänner fyller år idag! Observera att sär skrivningen i sista smset är medvetet.

Nuvarande beroende:
Mat är alltid ett beroende. Sociala medier. Vänner. Familj. Inte den ordningen, haha!

Ett jobb du aldrig kan ha?
Typ slaktare. Bödel.

Vad var det första du tänkte när du vaknade idag?
Jahapp, vad ska jag göra idag då?

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Nej men Rebecka ringde mig. Vi hade ett mycket givande samtal som vanligt. Allt mellan himmel och jord. Nej men typ vad jag skulle hitta på idag.

Något du inte gillar hos andra?
Tråkiga människor är så jävla B. Folk utan sinne för humor eller ironi. Blä. Folk som tror de är bättre än andra. Stöddiga personer. Folk som luktar illa.

En dålig sida med dig själv?
Blir lätt avundsjuk och har kort stubin.

En maträtt du är sugen på just nu? Banan med choklad. Ska göra det sen tror jag nog. Och mormors pannkakor som jag ska förtära om ca 10 min.

Vilket humör är du på?
Lite småstressad, vet ej varför. Kanske för att sommaren snart är slut eller för att jag ska vara hos mormor om 10 min.

Vad har du på dig just nu?
Klänning, samt invirad i en filt.

Har du ont någonstans?
Handleden efter allt skrivande. Hungrig om det räknas.

Hur mycket var din senaste lön på?
Typ 1500 om man räknar med mitt "sommarjobb" här hemma.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Oj. En chai latte tror jag.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Alltså idag eller ever? Ingen aning isf. Men idag var det väl nån blogg.

Vad ska du göra ikväll?
Äta pannkakor hos mormor. Bada med Jonna och kanske Leon.

Vilken är den första låten du sätter på idag?
"Same love." Macklemore och Ryan Lewis

Vad tycker du om din blogg?
Bäst ju. Sjukt intressant.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Men oj. *Kolla bloggen.* Var nog hos Jonna.

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Mormor kommer (förhoppningsvis) langa nåt fint. Sen ska jag ju visa mig själv i bikini ikväll så då lär det bli en hel del.

När fotade du något senast, och vad? Mig själv i hängmattan för ca 1h sen.

Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna?
Gula. Som solen.

Vad vill du ha just nu?
Pannkakor, mer sommarlov, pengar, en härlig person att umgås med, min födelsedag.

Rädd för?
Spindlar, döden, eller rättare sagt att dö och vara missnöjd med hur man spenderat sitt liv. Klyschigt, ja.

McDonalds eller Burgerking? McDonken


Godnatt

Halloj!

Såg att jag hade en fråga om varför jag går hos läkaren hela tiden, tänkte att du som frågade nog ser detta lättare här än i kommentarsfältet: jag har varit hos läkaren av tre olika skäl nu på sensommaren, så det är inte några rutinbesök eller behandlingar eller liknande. Mer undersökningar av olika delar i min kropp, haha! Så (förhoppningsvis, vad jag vet, hehe) inget farligt! :)

Iaf! Ligger i sängen just nu och kan inte sova. Inte för att jag försöker men still. Hade nästan vänt tillbaka dygnet men det sket sig nu.

De senaste dagarna har jag haft det bra! I fredags var jag inne med min lillasyster i stan och fikade med mamma och shoppade lite. På kvällen åkte jag och Jonna in till Grönan för att se Miss Li, träffade på Hanna och Emelie också vilket var mycket trevligt! Blev en bra kväll med bra musik, (Miss Li har sån JÄVLA energi, helt sjukt!) bra sällskap och massa prat.

Igår, eller aa förrgår om man ska vara korrekt, städade jag mitt rum på dagen, åt middag hos mormor på kvällen och åkte in och kolla när pappa sprang midnattsloppet. Jag, mamma, mormor, min lillasyster och min moster satt på en uteservering på söder hela kvällen och hade det jättemysigt! Hejade på alla springare och gav lite ny energi. Folk blev så glada när vi hejade lite extra för att få dem att springa, highfiveade MÅNGA svettiga handflatof men det var det värt! För alla (ja okej, de flesta) blev så peppade av en klapp på ryggen.
Kom hem vid halv ett kanske och somnade vid HIMYM.

Idag har jag övningskört, vart i stan med Bella för att byta varor samt småshoppa lite (jag som skulle spara pengar har skrivit att jag shoppat två gånger bara i detta inlägg) och säga grattis på stora dagen! Det var även en FET loppis längst hela Drottninggatan. Fyndade lite fågelskådningsböcker och en bok om svampplockningsteknik!
Sedan har jag haft myskväll med Jonna framför två otroligt bra filmer.

Nu vaknar Jonna upp här bredvid mig och jag ser på klockan att det är dags för mig att sova nu. Vissa börjar ju skolan imorgon, andra inte.


17

Halloj!

Nu känns det verkligen att i princip alla jag umgås med har fyllt the big 18. Träffade Bella i stan som fyller år idag (GRATTIS) och nu är det liksom jag och Rebecka kvar. Typ. MEN, om en månad exakt fyller även lilla jag.
Det jag tänkt mest på att fylla 18 är ju att få gå på krogen osv. Hela det köret. Men det är ju SÅ mycket mer (och det har jag vetat hela tiden, jag är inte dum. Men mitt fokus har varit på att liksom göra i princip vad fan jag vill). Körkort såklart är en stor del, men tänk att få köpa en trisslott när det passar? Bli världsförälder? Eller delta i lotteri på tv då det står i liten text längst nere på skärmen "du måste vara 18 år för att delta." Tänk att inte begränsas! Aldrig mer behöva "målsmans tillstånd/underskrift" när det behövs, för vet ni vad? Jag är myndig. Okej, alltså inte än, men sen! Om en månad! Jag behöver inte ljuga när en video med "obehagliga inslag" kommer upp på internet och man måste bekräfta att man är 18. Visst, det är ingen som kollar sånt så det har inte begränsat mig förut, men att vara ärlig är ju nice.
Och alla jobb som kräver att man är 18, hellooooo!
Sen såklart som tidigare nämnt att få gå ut en kväll på krogen/klubben och dansa med sina vänner. Jag behöver inte sitta och lyssna på deras historier om vad som hänt i helgen på krogen eller se bilder på instagram, jag får (om jag nu blir medbjuden) vara med och uppleva det!

Jag längtar, men det känns samtidigt lite konstigt att aldrig behöva be mamma och pappa om underskrift på att få hoppa över en skolutflykt pga sjukdom igen, eller få stanna i stan efter ett studiebesök på museet utan att be om lov.
Snart far jag!


Skönt häng

Halloj!

Hur mås det? Härligt.

I onsdags efter hängmattehänget drog jag mig in till stan för att möta Linn för lite fika och fönstershopping. Jag personligen fikade inte eftersom jag kör min 5:2 på onsdagar, såatteee jag drack vatten.
På kvällen cyklade jag till Jonna, badade näck och skrämde småkillar och sov hos Jonna.

Igår hann jag med både det ena och det andra. Först gymmade jag på morgonen tills de slängde ut oss, drog med min syster till bryggan för bad och sol, sen gick jag och Jonna ner till skönviksparken med hennes småsyskon för fika, fotboll, boule, andskrämning och häng, där vi även träffade Julia och hennes sjukt söta hund Alice. Sedan på kvällen kollade jag film med mamma, för att sedan gå till bryggan än en gång med ännu mer fika för knytis, bad och prat med Jonna och Niklas. Mycket mysig dag och kväll som slutade med att vi låg på bryggan insvepta i filtar och tittade på stjärnorna, lyssnade på musik och var sådär lagom tipsy så livet typ kändes asbra, haha! Vi såg även fyra (!) stjärnfall.
Cyklade hem vid halv tolv då filtarna inte räckte till och somnade framför HIMYM.

Tjo brorsor!


Hängmatta

Halloj!

Ligger för tillfället i en hängmatta nån hängt upp på vår tomt. Härligt.

Idag har jag även varit och hälsat på doktorn lite snabbt. Vad som händer senare vet bara palmerna.


Fiske

Halloj!

Igår var det måndag och då var det inte kul väder så jag kollade film och rensade mitt rum. Skönt att ha börjat! Ca halva min garderob är borta men det känns bra.
På kvällen cyklade jag och Jonna till henne med massa mys och ba myste.

Idag har jag hängt hos Jonna ca hela dagen, legat i solen, kollat film, ätit massa, pratat om livet, provat brudklänningar och myst med Jonnas lillasyster.

Nu ska jag iväg med båten och bada och fiska! 🐟🐠


Ny vecka

Halloj!

Insåg inte att det var SÅ länge sen sedan senaste uppdateringen. Nej hörni.

Iaf, hann med en till sleepover fast denna gång hos Jonna redan i onsdags precis efter senaste inlägget. Trevligt!

I torsdags hängde jag i stan med min syster, köpte presenter till både mig och fredagens födelsedagsbarn, åt på Jensen och hade det mysigt. Vädret var ju inte på topp direkt så det passade bra med en shoppingdag!

I fredags fyllde Jonna 18, grattis igen! Hann inte träffa henne utan skulle till stan på födelsedagsmiddag för Linn som fyllde år igår. Grattis på dig med! Var där hela kvällen vilket var mycket kul.

På lördagen vankades det tre partyn. Först 50-årskalas med MASSA godsaker, sedan 18-årsfirande för Jonna då jag äntligen fick ge henne min present. Gav henne sånhär fiskpedikyr från LiveIt! Har alltid velat testa så jag hänger definitivt med ;) var där till kvällen då vi "ungdomar" på kalaset begav oss vidare till en annan fest eller "kräftskiva" som det varit tidigare på kvällen som några hade fixar utomhus på en äng med partytält och grejer. Jättekul idé med massa kända ansikten! Kom i säng vid halv fyra-fyra hemma hos Jonna igen.
Men inte kunde jag sova länge för i söndags skulle jag upp och in till stan med Rebecka för att fixa det sista med Linns present. Av mig, Rebecka och Sara fick hon manikyr med akrylnaglar och glitter och skit på Five Five Nails.
Sedan åkte vi mot Vasastan där bowling med Linn och hennes vänner väntade! Jag kom nog på en hederlig tredjeplats bland alla 10 som spelade, och vann i mitt lag. Är väldigt stolt faktiskt.
Sedan åt vi alla middag och firade Linn! Jättekul var det!
Efteråt skulle Linn och Sara som faktiskt hade fyllt 18 och inte skulle upp och jobba, iväg till Snaps för lite häng. Jag och Rebecka tänkte hänga på tills tio då vi minderåriga inte längre är välkomna, men SJÄLVKLART hade vi inte ens leg med oss så vi kunde ju inte bevisa att vi NÄSTAN var 18. Så vi fick knalla vidare.
Sååå, kvällen förde oss hem till mig då vi gick och hängde vid bryggan och skrämde upp varandra, nattbadade lite, pallade äpplen, åt lasagne, satt ute och tittade på regnet och på varandra och kände att denna stund är perfekt.
Vem vill ens vara 18?

Ja, så har min helg varit. Är mycket nöjd!



5:2

Halloj!

Sen sist har jag hunnit med två sleepovers med Jonna, träning, övningskörning, handling, hängt hos Jonna, klippt hennes hår, eftermiddagsbad och spenderat en hel förmiddag spelandes sällskapsspel med, väldigt oväntat, Jonna! Vi hänger en hel del under sommaren :)

Tänkte även berätta lite om en grej jag har hållit på med ett tag nu och som pågår just idag.
Några av er har kanske läst eller hört talas om 5:2 metoden. Jag såg idag påväg till gymmet att det stod om det på löpsedlarna tillochmed.
Jag och min familj fick reda på det för några månader sen då pappas kompis hade sett nåt program om det. Grejen är alltså att man, två dagar i veckan, Max får äta 500/600 kcal per dag beroende på om man är man eller kvinna. 500 får alltså jag äta max. Jag och pappa kör det här tillsammans fast 6:1 metoden ;) alltså endast en dag i veckan. Mamma kör 5:2, jag får se om jag hänger på det om ett tag men jag börjar såhär!
Jag har valt att bara äta frukt och grönt under denna dag, orkar inte räkna kalorier osv. Lite fruktsallad, vanlig sallad osv. Dock inte banan eller avokado. Det är lite individuellt hur man vill lägga upp allt men jag tycker detta är enklast så man slipper räkna men ändå vet att man äter nyttigt! Jag skulle lika gärna kunna äta typ 1/3 pizza under hela dagen och vara uppe i ca 500 kcal, men det känns inte lika hälsosamt.
Nu kanske ni tänker att: "föräldrar borde inte uppmuntra sina barn till att gå på diet och särskilt inte göra det med dom." MEN, detta är inte endast diet. För mig är det främst det, men att köra på sånt här är som naturlig detox. Eftersom man knappt får nya extrakalorier så förbränner kroppen istället slaggprodukter som lagrats i kroppen så systemen blir rena. Haha. Vilket kan göra att man kissar mycket då slaggprodukterna kommer ut via urin.
Jag tycker iaf att det funkat för mig för jag känner mig fräschare och piggare och faktiskt lite slimmare! Visst så beror det säkert på inställning och om man tror på att det funkar, men eftersom jag tror på det så lurar jag även min kropp! Pappas kompis hade gått ner en hel del på bara nån månad, minns inte exakta siffror men jag minns att det var överraskande.
Varför säger jag då dethär? För även om du inte vill gå ner i vikt eller så så anser jag att detta är ett bra sätt att återställa kroppen på. Har inte en aning om hur mycket ni bryr er men jag tycker det är bra att informera eftersom den här metoden har tagit sån fart nu!
Plus att jag varje onsdag kommer gnälla om att jag är hungrig så jag vill förvarna alla nära och kära om det.

Ha det!


Helgen

Halloj!

Jag vet aldrig hur jag ska börja ett inlägg efter halloj. Ska jag bara börja sammanfatta allt eller dra ett litet skämt om norrmän eller hur gör man? Kanske låta tankarna ströva fritt några rader.
Nu har jag iaf börjat inlägget! Skönt.

Vilken helg jag haft! Har som sagt varit på Rebeckas landställe nånstans utanför Nynäshamn och bara tagit det lugna bananer. I lördags när vi kom fram tog vi hojarna och solade och badade några timmar, snacka lite skit osv. På kvällen var det kräftskiva som gällde men Rebecka bara vräkte i sig kräftor så jag fick knappt nån. Sen fick vi nya vänner, Peder och Carlos, från Turkiet. Trevliga individer!
Ett litet Kvällsdopp hann vi även med, med flytvästar såklart.

Igår efter frukost i solen begav vi oss mot nya äventyr, ett vattenskotersafari för att vara mer exakt. Vi gled runt där bland småöarna på Rebeckas vattenskoter ett bra tag, hoppade i vågor, körde gasen i botten och ramlade nästan av ett antal gånger. Hon vart imponerad över hur bra jag var på att köra, känns bra!

Idag har jag varit i stan med mina girls, tagit vaccinspruta nr 1 och fikat.
Sedan har jag även tränat för första gången på en månad med Jonna. Riktigt nice!

Snart är hon här igen så vi ska väl bada lite, kolla film och mysa. Imorgon väntar morgongym och förhoppningsvis annat skoj!


Sunny

Halloj!

Tandläkarbesöket gick bra, tackar som frågar! Gick även och handlade efteråt, två ärenden innan klockan tio, rekord tror jag.
Onsdagskvällen spenderades på söder med Rebecka, först lite häng på ica i väntan på att hennes dricka skulle bli kall, sen bio! Känn ingen sorg fick det bli. Jättebra rulle, lite väl sorglig men fin.

Igår var det växlande molnighet så jag var hemma, tog en långprommis i två timmar när solen kika fram och övningskörde på kvällen! Trevligt.

Och idag har jag hängt på bryggan med Julia, haft telefonkonferens, handlat med mamma (och fått dödens blick av tanten i kassan på systemet för att hon trodde mamma köpte ut åt mig) och ikväll blir det lite grillparty här hemma, för att fira namnsdagar som varit! Hehe. Gott ska det bli iaf.

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Rebeckas landställe över helgen, mycket mysigt ska det bli, det tror jag det!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus